Szia!

 

Biztosan te is ismered azt az érzést, amikor bármennyire is igyekszel, nem sikerül… talán azt az érzést is, amikor sorozatosan nem sikerül semmi, olyannyira, hogy már csak a csillagok állását lehet hibáztatni miatta.

 

Ilyenkor bárki, bármilyen kedveset mond, villantunk egy kamumosolyt és szomorkodunk tovább. És jól tesszük!

Igen, meg kell gyászolni ha valami nem sikerül, meg kell engedni magunknak, hogy szomorúak legyünk. 

De csak 1 napig! És hogy utána mi a teendőd? Ebből a  Mit tegyél ha kudarcot vallottál? füzetből kiderül! 🙂

 

Fontos:  a füzet tartalmára a mindenkori szerzői jog szabályai vonatkoznak. Sokszorosítása a szerző engedélye nélkül tilos. Kérlek ezt vedd figyelembe és tiszteld a munkát, amit belefektettem.

Ha szeretnéd a füzetet kérlek töltsd ki az alábbi form-ot és amilyen gyorsan csak tudom, küldöm neked. 🙂

 

Karetka Ildikó Ivett, életszervezési blogger a
Boldogságrecept megálmodója és tulajdonosa.

Leginkább multipotenciálisnak mondanám magam, nagy szerelmem az önfejlesztés, a célkitűzés és az időtervezés.

Mások szerint: kedves, odaadó, gondoskodó, okos, szélsőséges, hirtelen, lelkes.

11 éves koromban kaptam Anyukámtól az első határidőnaplómat, ez még nagyon is gyerekbarát volt, szép színes képekkel teletűzdelve. De mégis mit írtam bele 11 évesen? Mindent. A házi feladatokat, a születésnapokat, sőt még a névnapokat is beleírtam. Lelkesen rajzoltam órarendet az utolsó oldalára az első lapjára pedig motivációs idézet került. Fanatikus – talán ezt a jelzőt használom magamra a továbbiakban – ezzel még kibékülök.

Azóta mindig volt határidőnaplóm, az egyszerű naptártól kezdve, gyűrűs kalendáriumon keresztül, Bullet Journalon át… minden naptárt kipróbáltam és magamra szabtam. Szintén 11 éves korom óta tűzök ki célokat írásban, bár kudarcból sem volt hiány, többségében el értem őket.  Most pedig egy egyedi, a saját életemre szabott rendszert használok – ötvözve mindent, ami hasznos és segítségemre van a mindennapok harcaiban.

Miért lenne erre bárki kíváncsi arra, hogyan szervezem az életemet?

Mert mások már számtalan alkalommal kértek tőlem segítséget ebben a témában, hogy eláruljam én mégis hogyan csinálom, hogyan jut mindenre időm és emellett mégis hogyan vagyok jókedvű, energikus? Egyáltalán mi értelme van a célkitűzésnek?
Ezekre a kérdésekre adom meg a választ, először életszervezési bloggerként, ma már pedig életszervezési mentorként.

Találkozhattál velem az Alapítók Klubja 3. Közösségtalálkozóján, ahol Évtervezési workshopot tartottam.

Hosszú
sztori

Boldogságrecept (főnév)

Mit NEM jelent ez a név?
Ha mindent a leírtak szerint csinálsz, boldog leszel.

Mit jelent ez a név?
Azt jelenti, hogy a boldogság bennünk van. Azaz minden amire szükségünk van a boldogsághoz, azt meg tudjuk szerezni. Mindenkinek van lehetősége boldognak lenni, ha meg tudja határozni mi tenné azzá.

De hiába vannak lehetőségeink, ha nem ismerjük fel őket és nem élünk velük. Mert a boldogsághoz szükséges egy adag önismeret. Tudni kell, hogy mitől leszel boldog, mi az amit szeretnél elérni.
Aztán a mi után jön a hogyan. Én abban lehetek segítségedre, hogy hogyan kerülj közelebb céljaidhoz időtervezés és célkitűzés révén. Mert a célodat meghatározod és megdolgozol érte, az idődből pedig nem több lesz hanem azzal, hogy megtervezed a dolgaidat teremtesz időt a céljaid elérésére.

Ez a boldogságrecept.
Kitűzöd. Megvalósítod. Boldog leszel.