Reggeli rutin a mai téma, remélem segítségetekre lesz, hogy még tovább csökkentse a mindennapos stresszt. Korábban az esti rutin 7 lépését már megosztottam veletek, mégis úgy gondolom a reggeli rutin önmagában is hasznos lehet, persze mégjobb ha az esti rutin egyfajta megerősítése.

 

1) Közösségi média helyett fejlődj

Miután kinyomod az ébresztőt, ne az instagramot vagy a facebookot, főleg ne az e-mailjeidet nézegesd, ez a rossz reggeli rutin ismérve. Este készíts magad mellé egy könyvet és reggel olvass belőle egy fejezetet. Majd utána adj hálát, hiszen új nap = új lehetőségek.

 

2) 5 perc rendrakás

Felöltözni, beágyazni, kicsi összepakolni a szobát, ha este kupiban feküdtél le. Ez a lépés abban segít, hogy hazafelé ne az jusson eszedbe, mekkora rumli vár otthon.

 

3) Fogmosás, arcápolás – hölgyek esetében smink

Ez azért fontos, hogy ne csak ütőképesnek nézz ki, hanem úgy is érezd magad. Ez a reggeli rutin lélekápolós része. Magabiztosabb leszel a feladataid elvégzésében, egy macerásabb telefonhívás levezénylésében, sőt úgy önmagadban is, ha esetleg találkozol egy tükörrel nem egy fájdalmas sóhaj hagyja el a mellkasod, hogy nehezen mennek a napi feladatok és ráadásul szörnyen is nézel ki.

 

4) Reggeli, de előtte egy pohár víz – vedd be a vitaminjaidat

A reggelid legyen bőséges fehérjében és szénhidrátban, amely mindenképp szükséges a megfelelő agyműködéshez.

 

5) Nézz motivációs videókat, reggeli közben

A személyes kedvencem a TEDx Talks. 10-12 perc, pont arra elég, hogy nyugodtan edd meg a reggelidet.

 

6) Vedd fel a kiegészítőidet, ellenőrizd minden nálad van-e

Férfiként könnyebb dolgod van,  vedd magadhoz a szükséges dolgaidat (telefon, lakáskucs, kocsikulcs, pénztárca) ha nő vagy akkor ez picit tovább fog tartani, nézd meg hogy bent van minden létszükség a táskádban: kulcsok, pénztárca, naptár, nesszeszer, papír zsebkendő, power bank.  (PRO tipp: amikor harmadik reggel ellenőrzöd a táskád és tele van szeméthalmokkal, tuti hogy már önként kidobálod a szemetet a táskádból).

 

7) Naptár elő

Ülj le és gondold végig napodat, írj egy teendőlistát és a feladataidat kösd megadott időintervallumokhoz, pl.: e-mailek megválaszolása 30 perc, blogcikk megírása 2 óra stb. majd pedig rangsorold ezeket a teendőidet, erre mutatok egy sémát.

Túlzásnak érezheted ezeket a tippeket, de a reggeli kapkodás sokak életének jellemzője. Ha kiszakadok a nem megszokott környezetemből pl. nyaraláskor, sokkal tovább tart reggel elkészülnöm, mert a rohangálok a hálószoba és fürdőszoba tükör között, mint a mérgezett egér… ezért szükséges, hogy legyen egy ütemterved, főleg reggel.

Én ezzel a módszerrel, a reggeli másfél órás készülést lecsökkentettem 50 percre, majdnem a felére. Ez pedig csak egy nagy adag önuralommal sikerült, vagy időkorláttal.