Az online naptárak az okostelefonokkal együtt szinte teljesen meghódították az életünket, sok szempontból teszi könnyebbé, de ugyanakkor van, amit elveszítünk a használatával.

 

Érvek az online naptár mellett

1) Naprakész, jelöli a az ünnepnapokat, extra munkanapokat, hétvégéket stb.

2)  Megkönnyíti az események leegyeztetését, csinálsz egy eseményt és meghívod az érintett személyt, esetleg írsz hozzá két sort. Egy vállalkozásban mindenképp segíti az átláthatóságot, pl. ki mikor van szabin, vagy éppen mikor tárgyal.

3) Integrálja pl. a nyaralásod úticélját automatikusan megjeleníti a naptáradban is, mindezt egy foglalást megerősítő emailből, de az ismerőseid szülinapját is megjeleníti, aki megtalálható a kontaktjaid között, és az emlékeztetőket is

4) Különböző színekkel jelölhetők a különböző események, tevékenységek pl. munka – sárga, magán – zöld, család – kék stb.

5) Ami számomra a legszimpatikusabb, “végtelen” hely van arra, hogy egy-egy esemény leírását megadd, akár ide is lehet, az eseményhez kapcsolódó tevékenységlistát megadni.

5 érv az online naptárak mellett és ellen

 

Érvek az online naptár ellen

1) Nem személyes, látod ugyan hogy milyen szépen tele van, de nem hiszem hogy emlékeket is tudsz társítani hozzá. Sőt, biztosra veszem, hogy nem szoktál visszalapozni benne, miközben jókat nosztalgiázol.

2) Inkább a munka fog eszedbe jutni róla, mint a kikapcsolódás vagy, hogy de jó lesz este fellapozni.

3) Mi van ha visszakerülsz a kőkorszakba? Bekrepál a telefonod vagy csak egyszerűen nincs interneted, vagy abba a rémálomba belegondoltál mi van ha elvész az egész (ez a legrosszabb rémálmom).

4) Feladatok részletes vezetésére alkalmatlan, listák írására megint csak.

5) Nehezebb a visszaidézés, köztudott, hogy amit a saját kézzel írunk le jobban rögzül, és  – véleményem szerint –  a tájékozódás is nehezebb, ha csak színes vonalak és pöttyök vannak segítségünkre a vizuális eligazodásban.

 

A következő részben a Filofaxot sem kímélem!