Még ha elcsépeltnek is hangzik a cím, akkor se ugord át ezt a bejegyzést mert biztos vagyok benne, hogy tudod mik a céljaid, ott vannak a fejedben, tudod mit miért csinálsz. A célok megfogalmazása azonban ennél többről szól, azokról a dolgokról is, amire vágysz és nem csak azokról, amiről úgy gondolod, hogy szükséged van rá. Ez a célkitűzés valódi lényege.

Térjünk is rá a lényegre…

Fogj egy üres papírt, vagy nyisd meg a Word-öt írd fel középre, hogy „CÉLJAIM” vagy „ÁLMAIM” és írd le 100 álmodat és vágyadat. Lehetőleg egy nyugodt napon, szerintem a hétvége a legmegfelelőbb alkalom erre.

Ha sose csináltál ilyet akkor nem lesz egyszerű, nem hazudok. De ne hagyd magad ha kigyullad a fejedben lámpa, hogy LEHETETLEN. Most még nem ezzel kell foglalkoznod, mennyire reálisak a vágyaid, csak engedd meg magadnak, hogy igazán álmodozz. Úgy, mint a gyerekek, ha megkérdezel egy kisgyereket vég nélkül tudja sorolni a dolgokat, miket szeretne. Csak most felnőtt fejjel építünk magunk elé korlátokat… Ez alkalommal bontsd le a korlátaidat! Ehhez segítségként, már írtam korábban egy pár gondolatot.

Felmerülhet benned néhány kérdés…

Miért 100-at?

Mert különben megállnál ötnél: autó, ház, pénz, egészség, család. De biztosra veszem, hogy ennél több van, egyszerűen írj le mindent, ami eszedbe jut, amire valaha vágytál.

Miért kell leírni?

Írásban tudjuk leginkább fókuszálni a gondolatainkat, gondold végig mennyi impulzus és amikor telefonálsz és mennyire kalandozol el, amikor e-mailt kell írnod? Biztos, hogy nem felejtesz ki semmit, főleg mivel kényszerítve vagy a gondolkodásra, kezedben a toll, villog a kurzor.

Valószínűleg nem sikerül egy nap alatt leírnod a 100 célodat, nekem is két napig tartott. Az első 20-30 menni fog egy lendülettel, az 50-60 kicsit lassabban születik meg. Sőt lesz, amit újragondolsz és kihúzol…. Azért próbálj meg mindenképp 100 célt leírni mert így fogsz eljutni újra a rég elfelejtett álmaidhoz, így fogod leírni azokat a dolgokat, amire vágysz és nem csak azokat, amire szükséged van.

Háromfajta álom létezik: mi LENNÉL, mit TENNÉL, mit VENNÉL?

 Az utolsó két kérdést könnyebb megválaszolni, hiszen materiális, tárgyi dolgokra vonatkozik ugyanakkor neked is fejlődni kell, hogy elérhesd és megtarthasd a vágyott dolgokat, gondolkodj azon is milyen emberré szeretnél válni?

Ami pedig a leírt célok számánál is fontosabb az, hogy céljaidat őszintén és jelen időben fogalmazd meg, „Havi 1 millió forint a fizetésem”!

Azt hiszem ez a feladat így is elég nagy, nem szükséges tovább ragoznunk. A következő részben rendszerezni fogjuk a vágyaidnak ezt a hatalmas listáját. Ne aggódj, megvalósítanod sem egyszerre kell őket!

De most: Listázásra fel!