Mit szólnál, ha azt mondom, hogy tudom mit kell tenned ahhoz, hogy legyen időd. Vagyis egész pontosan legyen elég időd? Esténként az aznapra felírt összes teendőd ki legyen pipálva? Sőt, már a másnapi terved is meg vannak és ha hirtelen beüt a krach, akkor sem tolódik minden egy nappal hátrébb a naptáradban, hanem tudod orvosolni a váratlan helyzeteket is.

Vagy azt állítanám, hogy a határidőnaplód lesz az egyik legnagyobb segítséged, mondhatni a személyi asszisztensed. Szeretni fogod és örömmel nyitod ki, nem pedig morgolódsz: “Hol van megint a hülye naptáram?”, hogy nem fog benned bűntudatot kelteni és arra emlékeztetni, mennyi mindent kellene csinálnod vagy mennyi mindennel vagy elmaradva. Sőt, szerintem akár az emlékeid őrzője is lehet, vagy a legjobb ötleteid tárháza.

Megmutatom, hogyan legyen időd!

Leszoktatlak a cetlizésről, hogy ne papírfecnikre vagy post-it-okra írd a fontos dolgokat, amit utána annyira képtelen helyeken felejtesz, hogy amikor szembejön hirtelen el is kell gondolkodnod miért is volt fontos, amit ráírtál. Rászoktatlak, hogy rendezett listáid legyenek, hogy ne legyen kész rémálom egy közelgő eseményre ajándékot vásárolni vagy ha váratlanul vendégek jelentkeznek be, akkor ne pánikolj be és ne kezdj el táncolni az őrület határán, mert azt sem tudod hova kapj “meglepetésedben”.

Tetszene, ha mindent megtalálnál egy helyen? Azonnal tudnád, hova kell nyúlnod ha szükséged van valamire? Ééés mindennek a tetejébe, mindez, a te rendszered nem az idődet rabolnál, hanem ellenkezőleg, időt adna neked? Nem csak arra, hogy legyen időd mindent megcsinálni, hanem arra, hogy legyen időd semmit! nem csinálni.

Ebben a topikban ezekről a témákról olvashatsz, tippeket, hogy hogyan tudsz hatékonyabban gazdálkodni feladatokat elvégezni, hogy más dolgokra is legyen elég időd. és mindezt egy hús-vér emberen mutatom be, nem pedig a jónak tűnő tippek tuacatjait fogom eléd tárni. Az én személyes tapasztalataimon és szenvedéseimen keresztül szeretnélek hozzásegíteni a felismerésekhez, hogy Neked milyen rendszerezés, időtervezési módszer működne megfelelően, ami az életed minden területéhez illeszkedik. Persze tudom-tudom… Neked erre semmi szükséged, mindig megoldottad az éppen adódó helyzeteket. De nem lenne jó néha kicsit nem gondolkodni? 😉