Régen nem írtam már blogcikket, hiszen most egy időre leállt a blog, na meg én is. Tavaly december óta nem nagyon jártam erre újra nekiszaladtam a nyelvvizsgának lett egy kis háztartásunk és persze egy főállás. Valahogy úgy alakult, hogy újra nagy segítségem lett a filofax.

Milyen tervezőt használtam?

Mivelhogy, befejeztem a bullet journalt és nem akartam a filofax-szal sem bajlódni, vettem tavaly év végén egy napi beosztású határidőnaplót. Szépen vezettem benne az étkezéseket mivel gluténérzékeny vagyok, sőt esténként írtam három dolgot, hogy miért vagyok hálás. Emellett egy teendőlista is helyett kapott de egy brainstormingra már nem sikerült helyet szorítani.

Aztán egyszer csak jöttek a hullámok, elmaradtak az esti zumbázások… aztán pedig vagy főzés vagy takarítás vagy munka vagy esküvőszervezés feladatai nőttek. Vagy a salátából kimaradt az öntet meg a sajt, a kutyuli nem kapta meg a gyógyszert.

Persze voltak komolyabb gondok is, megcsúsztam a franciatanulással, túlóráztam, és egyre többször volt rendszertelen az étkezés

A füzeteim eltűntek, külön a munkahelyi, az esküvőszervezős és a blogos, de időnként a határidőnaplómat se tudtam hova kevertem. Majd eszembe jutott a filofax de el is vetettem az ötletet mivel úgy éreztem macerás lesz átköltözni.

Felismerések

Rá kellett ismernem, hogy ha külön füzeteim lesznek a projekteknek, az annyira nem nyerő felállás. Ekkor vettem először elő a filofax-ot és csak a porjekteket tettem át bele, de abból mindet, esküvő, franciatanulás, munka.

A napi beosztású tervező sem mindig működött tökéletesen így egyszer csak került egy órarendszerű tervező beragasztva a kis naplómba, majd egy szebb változatban átkerült a filofax-ba. Valahogy kellett egy kis rendszerességet vinni a mindennapokba, lett így főzös nap, zumbás nap, barátnős nap na meg persze takarítós nap. Így végre nem éreztem azt, hogy semmire nem jut időm mindig van valami, amit meg kell csinálni. Tudtam, hogy minden teendő be van osztva semmi nem lesz elfelejtve. Bár tényleg mindig van mit csinálni, mégsem érzem azt, hogy most mindent azonnal kell.

Folyamatban a megoldás és az új filofax rendszerem

 

Ami pedig a legjobb az egészben így, hogy minden meg van tervezve már nem kell töprengenem, hogy aznap a hatezer dologból melyik háromezer dolgot csináljam meg. feleannyira vagyok stresszes, sőt olyan dolgokra is lett időm, amit nem is terveztem be. Egy kis extra testápolás, olvasás vagy akár egy meglepi vacsi belefért.

A következő bejegyzések erről fognak szólni, megmutatom részletesen milyen változások jöttek és hogyan tudok megbirkózni a mindennapos hadsereggel.