Azaz esti rutin, amiről itt olvashattok ebben a bejegyzésben, bizony ez jópár év során alakult ki. Nem vagyok szent előfordul, hogy kimarad egy lépés, vagy az egész, de aki a tanácsomat kérte a témában és követi ezeket a lépéseket, az nem csalódott. 🙂

 

1) Készítsd ki a másnapi ruháidat előző este

én évekig fél órával előbb keltem, mert tudtam, hogy legalább ennyi ideig pizsamában, a nyitott szekrényajtók előtt törökülésben ülve filozofálni fogok azon, hogy mit vegyek fel. Őszintén! Te mennyit szoktál ezen filozofálni?

Cipőtakarítás! Kefélni, boxolni, impregnálóval befújni – hidd el nem indulás előtt szeretnéd véletlenül összekenni a nadrágod, harisnyád.

 

2) Válaszd ki a kiegészítőidet

Pakolj át másik táskába, ha ékszermániás vagy válaszd ki a láncot, karkötőt, fülbevalót.

Kedves Urak, csak hogy ti se maradjatok ki a szórásból! Nektek sem ér, percekig filozofálni, hogy melyik órátokat viseljétek aznap!

 

3) Ha sminkelsz, válaszd ki a sminkcuccokat amiket használni fogsz

Van egy szép kis sminkesdobozom, abban matattam reggelente… hidd el hálás leszel a tegnapi önmagadnak, hogy ha csak azt az egy dolgot kell megkeresned, amit esetleg előző este elfelejtettél kikészíteni, nem pedig a milliárdnyi szín közül eldönteni melyikhez van kedved. Bevallom ez az esti rutin számomra egyik legkedvesebb része.

 

4) Gyors ellenőrzés

Nézd meg érvényes-e még a bérleted, hogy ne reggeli rohanásban vedd észre, és idegeskedj, hanem kicsit előbb tudj kelni megvenni, és ezáltal elejét venni az agybajnak.

 

5) Táska – ez picit tovább fog tartani

Az esti rutin legidőgiényesebb lépése – számomra. Nézd meg hogy bent van minden létszükség a táskádban: kulcsok, pénztárca, naptár, nesszeszer, papír zsebkendő. Ha le van merülve a power bank tedd fel tölteni, ne feleslegesen cipeld. Illetve mindez egy nagyszerű alkalom arra, hogy kidobáld a szeméthalmokat a táskádból….

Férfi verzió nézd meg, hogy fel van töltve az össze digitális kütyüd, van-e nálad egy jól fogó toll, ha esetleg alá kell írnod valamit… rendben van-e tárcád.

 

6) Készítsd el a reggelidet másnapra

Több embert is ismerek akik így csinálják, elkészítik este a reggelijüket és a munkahelyükön vagy a suliban az első óra előtt megeszik. Én sokszor teszek zöldséget a szendvicsembe, és ettől szeret elázni,  – ha Tupperware dobozba teszem akkor pedig kiszáradni –  illetve azt se szeretem ha az összes tejet felszívja a müzlim vagy a zabos finomságom – ezeket inkább otthon reggel, nyugalomban szeretem megenni, vagy ha megcsúszom akkor egy dobozba összedobálom és bent megeszem, de egy éjszakát nem hagyom állni.

 

7) Ellenőrizd az ébresztőd

Nincs gond ha hétfőtől-péntekig ugyanakkor kelsz, de sokszor az egyetemi órák sem ugyanabban az időpontban kezdődnek, ezért célszerű megnézni milyen időpontot állítottál be másnapra. Ráadásul a vekker akkor sem lesz nagy szerelmed ha bent felejted az ébresztőt, és szabadnapodon 5:30kor megszólal…. Szóval ez az esti rutin mondhatni legfontosabb része, ezért is hagytam utoljára, hogy mindenképp végigcsináljam az esti rutin többi feladatát.

Nektek milyen lépésekből áll az esti rutinotok? 🙂 A következő részben a reggeli rutint osztom meg veletek, remélem hasznos lesz!